Френските дипломати в Близкия изток и региона на Магреб изразиха своето съжаление

...
Френските дипломати в Близкия изток и региона на Магреб изразиха своето съжаление
Коментари Харесай

Произраелската позиция на Макрон вбеси френски дипломати

Френските дипломати в Близкия изток и района на Магреб показаха своето " страдание " за произраелската позиция на страната си във връзка с Газа и разкритикуваха президента Еманюел Макрон.

Според " Лю Фигаро " близо 10 френски дипломати, работещи в Близкия изток и Северна Африка, са изпратили изказване до Министерството на външните работи, в което подлагат на критика произраелския " завой " на Франция във връзка с Газа.

Служител на Министерството на външните работи, поискал анонимност, съобщи, че в този меморандум се изяснява, че произраелската позиция на Макрон след 7 октомври опонира на възприетата до момента от страната политика на " баланс " по израелско-палестинския въпрос.

В изказването на Министерството на външните работи се споделя, че позицията на президента Макрон във връзка с Газа се е отразила негативно на репутацията и въздействието на Франция. " Франция към този момент не разполага с различен дискурс (за страните от Близкия изток) ".

В декларацията се отбелязва още, че рецесията на доверието сред Франция и Близкия изток е достигнала " съществени " измерения и рискува да стане непрекъсната. В нея също по този начин се отразява, че произраелската външна политика опонира на " френския филантропичен дискурс ".

Бившите френски дипломати Дени Баушар, Шарл-Анри д`Арагон и Ив Обен дьо ла Месузиер, служили в Близкия изток, обявиха, че " френските посланици в Близкия изток са показали невиждан групов метод ".
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР